12/2/2018

The Sound of Science

De Technische Universiteit Eindhoven presenteerde op 2 december 2018 in het Parktheater in Eindhoven een muzikaal symposium en - talkshow over hoe wetenschap en technologie van groot belang zijn voor de popmuziek. Met veel aanstekelijke muziek, deskundige inkijkjes, gedegen analyses, vermakelijke anekdotes, wonderlijke wist-je-datjes en muzikale illustraties.

Bij het middagsymposium  presentererden Sjors Fröhlich en Studium Generale's Lucas Asselbergs een muzikaal symposium met onder meer Leo Blokhuis en de wetenschappers Douwe Draaisma, Berry Eggen en Clara Stegehuis. Muziek was er van synths-tovenaar Colin Benders en Binkbeats.

In de avond was er een muzikale talkshow,  gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, die onder meer DJ Lady Aïda, componist/producer Eric van Tijn, Spotify's Wilbert Mutsaers en de wetenschappers Tom ter Bogt, Elmer Sterken, Douwe Draaisma en Remco van der Hofstad te gast had. The Sound of Science huisband dook aan de hand van de grote hits uit de pophistorie in de wereld van drumcomputers, synthesizers, theremin en meer.

Fotografie: Bart van Overbeeke. Bekijk het volledige fotoalbum HIER.

 

All programs conveniently listed in your inbox?

Sign up for our bi-weekly newsletter now.

Sign up
x