Workshop

Gebarentaal

Arash Ghafari, Steffie Hendriks en Jorien Smit
Dinsdag 19 november , 19:30 - 21:30
Neuron 0.118
Prijs: € 8,00 incl. btw (Student)

Leer in één avond communiceren met doven en slechthorenden via de Nederlandse Gebarentaal, en neem een kijkje in de dovenwereld! 

Voor deelname aan deze workshop is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende machtig bent.

In deze interactieve workshop van ongeveer 2 uur wordt de geschiedenis van de gebarentaal en de dovencultuur behandeld. Je ervaart als deelnemer hoe het is om niet of niet goed te kunnen horen in een horende wereld. Welke (technische) hulpmiddelen zijn er voor dove mensen en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Hoe ga je om met een dove medestudent of collega? Ook leer je een aantal basisgebaren van de Nederlandse Gebarentaal.

De workshop wordt gegeven door Jorien, Steffie en Arash van Het Gebarenhuis. Jorien en Steffie zijn allebei werkzaam als tolk Nederlandse Gebarentaal en verzorgen samen met Arash al ruim 10 jaar workshops op het gebied van doofheid en gebarentaal in allerlei sectoren. Arash is doof en dus een ervaringsdeskundige op dit gebied. Hij gaat tijdens de workshop graag het gesprek met de deelnemers aan. De workshop zal worden vertaald door Steffie of Jorien van de Nederlandse Gebarentaal naar het Nederlands en andersom.

Ticketreservering: alleen voor TU/e-studenten, PhD’s en EngD’s
Deze workshop is uitsluitend toegankelijk voor TU/e-studenten, PhD’s en EngD-‘s. Lees,  voordat je een plek reserveert, eerst de spelregels voor workshops door. Reserveren doe je via de zwarte bestelknop op deze pagina. 

SG & USE/ITEC registratie
Voor de SG&USE/ITEC registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x