Excursie

Dagtrip naar de EU in Brussel - editie 2024

Donderdag 14 november , 08:45 - 22:30
Brussel
Prijs: Gratis (Student)

Stap in de bus voor een eendaagse trip naar het politieke hart van de Europese Unie. Daar, waar Europees beleid wordt gemaakt en Wopke Hoekstra als Eurocommissaris de portefeuille ‘Klimaat en Schone Groei’ beheert; waar fel wordt gedebatteerd over hete hangijzers als migratie, milieu en economie; en daar waar de Europese vrede wordt bewaakt.

Deze excursie wordt je aangeboden door Europe Direct Eindhoven. 
Reserveren via Studium Generale is alleen mogelijk voor studenten, PhD’s en EngD’s, en alleen als je vorig jaar niet hebt deelgenomen. Lees onderstaande info hierover voordat je reserveert. Aanmelden kan tot en met dinsdag 5 november.

Let op: de voertaal van dit programma is Nederlands.

Stap op de werkvloer van de Europese Unie en tour in vogelvlucht door de geschiedenis van de EU, het statenverband met de grootste transnationale volksvertegenwoordiging die al meer dan een halve eeuw streeft naar vrede, stabiliteit en welvaart in de Europese Unie en daarbuiten. 

De eerste halte is het Europees Parlement waar we zullen worden rondgeleid en (hoogstwaarschijnlijk) deze keer ook de unieke kans zullen hebben om live stemmingen mee te maken in de grote vergaderzaal. Vervolgens worden we ontvangen door Europarlementariërs Reinier van Lanschot en Anna Strolenberg, fractieleden van de partij Volt. Zij zullen uitleg geven en vragen beantwoorden. Hierna brengen we een bezoek aan het museum Huis van de Europese Geschiedenis en is er aansluitend nog de mogelijkheid om de Europese wijk en andere plekken verder te verkennen. 

Praktische informatie
Je haakt als deelnemer aan bij de excursie georganiseerd door Europe Direct Eindhoven in samenwerking met studenten European Studies (Zuyd Hogeschool Maastricht). We verplaatsen ons te voet tussen de verschillende locaties. We arriveren in Brussel nabij Place du Luxembourg waar gelegenheid is iets te lunchen. Let op, dit kan alleen als de busrit volgens schema verloopt, dus wil je verzekerd zijn van lunch, neem deze dan voor jezelf mee. In de avond is er de mogelijkheid gezamenlijk of op eigen gelegenheid in de stad iets te eten. Kosten voor eten & drinken zijn voor eigen rekening.

Busvervoer Eindhoven – Brussel
Vertrektijd en vertrekpunt zijn onder voorbehoud. Ga uit van verzamelen om 08:45 uur en vertrek om 09:00 uur vanaf station Eindhoven Centraal. Deelnemers ontvangen hier uiterlijk woensdag 13 november per email informatie over. We rijden na het avondeten, na de spits weer terug naar Eindhoven. Ga uit van vertrek om 20:00 à 20:30 uur. We verwachten rond 22:30 uur weer op Eindhoven Centraal aan te komen.

Reserveren
Het reserveren van een ticket is verplicht. 1 ticket per persoon. Het is niet toegestaan namens iemand anders een reservering te maken. Aanmelden kan tot en met dinsdag 5 november. De excursie is gratis en vrij toegankelijk (ook voor niet-studenten). Een beperkt aantal tickets is beschikbaar via Studium Generale. Studenten, PhD’s en EngD’s reserveren via de zwarte “bestel” knop op deze pagina een studententicket. Reserveer alleen als je zeker weet dat het jou uitkomt. Deelname via SG is alleen mogelijk als je vorig jaar niet via SG hebt deelgenomen. Anderen kunnen zich aanmelden via Europe Direct Eindhoven (Eventbrite). Wie nog niet eerder heeft deelgenomen krijgt voorrang.

Houd na aanmelding je mail in de gaten voor verdere informatie en vragen. We zullen je onder andere vragen om uiterlijk op 7 november extra persoonsgegevens aan te leveren in verband met de veiligheidschecks in de verschillende gebouwen.

SG&USE/ITEC-registratie
Voor de SG&USE/ITEC-registratie laat je jouw studentenkaart door de aanwezige verantwoordelijke van Studium Generale scannen. Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x