1-3-2021

World Press Photo 2020 op de TU/e: tentoonstelling wordt online lezing

De World Press Photo tentoonstelling die traditiegetrouw elk jaar op de TU Eindhoven te bezoeken is, en die van 12 t/m 31 maart a.s. zou plaatsvinden, kan vanwege de huidige coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Om mensen toch kennis te laten nemen van de winnende foto’s en de achtergrondverhalen daarbij, organiseren wij een gratis live gestreamd lezingenprogramma op donderdag 1 april van 20:00 tot 21:15 met daarin o.a. winnend fotografe Esther Horvath.

Online lezing ‘World Press Photo 2020: Winning images explained’

World Press Photo Exhibition Manager Samira Damato zal in deze lezing de meest intrigerende beelden van de 2020-tentoonstelling laten zien en bespreken. Ook zal zij dieper ingaan op onderwerpen die met fotojournalistiek te maken hebben, zoals persvrijheid, toewijding en opoffering, gevaar, het creëren van bewustzijn en politieke verandering, beeldcultuur, en de vraag wat een foto echt geweldig maakt.

Gerenommeerd fotograaf Esther Horvath zal eveneens online aanschuiven. Zij won de 1e prijs bij de World Press Photo Award wedstrijd, categorie ‘Environmental single in 2020’.

Aan het einde van het lezingenprogramma is er voor kijkers gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers via live chat.

Donderdag 1 april | 20:00 - 21:15  | gratis | livestream via Studium Generale Facebook en YouTube. Kijk hier voor meer informatie over de lezing.

World Press Photo
World Press Photo is ‘s werelds grootste internationale persfotografie wedstrijd. De tentoonstelling met de winnende foto’s bereikt wereldwijd 4 miljoen mensen in 100 steden in 45 landen en toont de meest bijzondere en indringende persfoto’s van het jaar. De tentoonstelling, die van 12 t/m 31 maart bij de TU/e zou plaatsvinden, kan helaas niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen van de overheid.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x