20-3-2020

Blog: Over verbreding en verbinding in tijden van Corona

Geschreven door Lucas Asselbergs, hoofd Studium Generale

Corona is de zaal op de TU/e-campus waar veel moois te beleven is: concerten, voorstellingen, dialoogsessies, verkiezingsdebatten, afstudeerceremonies… Wat daar gebeurt is verrijkend, verbredend, verdiepend. Veel van waar Studium Generale voor staat.

Maar Corona blijkt ook een andere gedaante te hebben, een die de hele boel plat legt, angst inboezemt en ons terugwerpt op onszelf, opgesloten in onze huizen achter onze laptops. Mr. Lockdown staat klaar om de sociale destructie voortvarend te voltooien.

Terwijl een verlammende grauwsluier over de wereld trekt zijn we volop bezig om te bedenken wat Studium Generale aan academische, maatschappelijke en culturele verbreding kan bieden zonder live publiek, zonder directe interactie en fijn uitgeruste zalen, zoals Corona in het inmiddels verlaten Luna gebouw.

In afwachting van het moment waarop we elkaar weer kunnen ontmoeten bij film, lezing, expositie, workshop of optreden gaan we aan de slag met alternatieven die ondanks alle beperkingen en versmalling van onze horizon helpen bij verbreding en verbinding.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x