5-9-2024

“Eyes Open” op Liberation 040 Festival

Op 18 september 2024 is Eindhoven precies 80 jaar geleden bevrijd door de geallieerden. Om dit te vieren zal het Liberation 040 Festival voor de zevende keer op rij terugkeren naar het 18 Septemberplein in Eindhoven op 14 september 2024. Liberation 040, een non-profitorganisatie gerund door toegewijde studenten, organiseert dit gratis toegankelijke bevrijdingsfestival om de 80e herdenking van de bevrijding van de stad te vieren.

 

 

Met een vol programma dat begint om 12:00 uur en doorgaat tot in de late uurtjes, belooft deze editie van Liberation 040 een dag vol inspirerende gastsprekers, veteranen, bijzondere exposities en een indrukwekkende line-up van artiesten te worden. 

Tijdens het festival kan je genieten van een ruim aanbod aan foodtrucks en een groot terras op het 18 Septemberplein in Eindhoven. Het is de ideale gelegenheid om te ontspannen, samen lekker te eten en drinken, en te genieten van de muzikale optredens en inspirerende toespraken. Voor kinderen is er ook genoeg te doen, ze kunnen geschminkt worden of spelen in het springkussen. In de avond wordt het terras omgetoverd tot een bruisende dansvloer, waar iedereen samen kan dansen en feesten om de vrijheid te vieren.

Het thema van deze zevende editie van Liberation 040 is "Eyes Open". In het veelzijdige en cultureel diverse Eindhoven, waar veel mensen die voor moeilijke omstandigheden zijn gevlucht een nieuw thuis hebben gevonden, willen het festival met dit thema een belangrijke boodschap overbrengen. "Eyes Open" gaat enerzijds over het bewustzijn van onze vrijheid, die niet als vanzelfsprekend mag worden beschouwd. Nu we al 80 jaar in een vrij land leven is het juist van belang om terug te blikken op de totstandkoming van deze vrijheid en daarmee hier meer waardering voor teweeg te brengen onder alle generaties. 

Daarnaast staat dit thema voor het belang van waakzaamheid en het herkennen van onderdrukking in al haar vormen. "Eyes Open" moedigt aan tot het openen van onze ogen voor de realiteit van anderen, het erkennen van de strijd die velen hebben gevoerd of nog voeren voor hun vrijheid, en het tonen van solidariteit en samenhorigheid. 

Ga dus zeker een kijkje nemen, luister naar verhalen, deel ervaringen en vier de vrijheid!

Praktische info
Zaterdag 14 september 2024 | van 12:00 uur tot 01:00 uur | 18 Septemberplein, Eindhoven |toegang: is gratis

Voor meer informatie over het Liberation 040 Festival en updates over het programma, bezoek de officiale website en volg Liberation 040 op Instagram en Facebook.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x