10-3-2021

Op naar de Tweede kamerverkiezing 2021 | Dr. Roderik Rekker en drs. Gijs Rademaker

Het verkiezingscircus is weer begonnen. Wat bepaalt jouw stemkeuze? Of ga je niet stemmen? Een week voor de laatste stemdag gingen we met politicoloog en psycholoog dr. Roderik Rekker en journalist, opiniepeiler en televisiepresentator Gijs Rademaker in gesprek over de politieke betrokkenheid van jongeren, de programma’s en kandidatenlijsten van de deelnemende partijen, opiniepeilingen, stemgedrag, stemmen in coronatijd en andere actuele ontwikkelingen en vraagstukken. En natuurlijk werd ook de mening van de kijkers die live meekeken gepeild tijdens het programma.

Dr. Roderik Rekker is politicoloog en psycholoog. Hij doet onderzoek naar generatieverschillen in stemkeuze (Universiteit van Amsterdam) en naar politieke polarisatie over feiten en wetenschap (Göteborgs universitet) en was een van de redacteuren van het Nationaal Kiezersonderzoek 2017. Roderik Rekker publiceert ook op het academisch politicologieblog Stuk Rood Vlees.

Gijs Rademaker is journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek en presenteert sinds 2010 de resultaten van de peilingen van het Opiniepanel in de uitzendingen van EenVandaag en andere tv- en radio-programma’s. In deze verkiezingstijd is hij ook te zien als opiniepeiler bij de tv-verkiezingsquiz Kiespijn.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x