15-11-2023

Foto-impressie | Let's Talk About Stress

Hoewel het nastreven van de hoogste cijfers, het best mogelijke cv, een topfit lichaam en een cultureel en bruisend sociaal leven op zich (door sommigen) als prijzenswaardig wordt gezien, heeft het een keerzijde: een stressvol studentenleven. Waarom maken studenten hun leven zo druk en wat zorgt er voor zoveel druk om die geniale duizendpoot te zijn? In deze interactieve presentatie onderzochten Sanne en Tom Kooiman, medeoprichters van stichting SCHERP en ervaringsdeskundigen, de druk om te presteren binnen onze studenten community en openden ze een discussie over gerelateerde mentale gezondheidsproblemen - een zeer persoonlijk, gevoelig en moeilijk onderwerp om over te praten.

Dit programma is georganiseerd samen met studenten die de podcast Mentalitijd maken.

Enkele reacties uit het publiek:

"Het was nieuw voor mij om met veel mensen zo open over stress te praten. We hebben er allemaal last van en iedereen heeft zijn eigen redenen, maar veel mensen hebben stress over dezelfde dingen en het is goed dat ze zich erover uitspreken."

"Ze spraken over een controversieel onderwerp en het zette me aan het denken over mezelf en hoe ik tegen mezelf aankijk."

Bekijk alle foto's HIER.  Foto's gemaakt door Vincent Hogenhorst.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x