4-10-2023

Foto-impressie | XYI - theater en dans

Er zijn 190.000 intersekse personen in Nederland. Het zijn allemaal mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet voldoet aan de normatieve definitie van man of vrouw. Ze zijn vaak monddood gemaakt, ook door henzelf, op advies van artsen. Theatermaakster Marleen Hendrickx, zelf intersekse, doorbreekt die stilte met haar voorstelling.

Tijdens haar theater/dansvoorstelling bij Studium Generale was het publiek getuige van een hartverscheurende getuigenis over een intersekse jeugd.

Bekijk alle foto's HIER. Foto's door Maud Staassen.

Enkele reacties van het publiek:

“Het was een prachtige en indringende voorstelling! Hoe de héle zaal mee de eenzaamheid in genomen werd. Geen woorden voor: heeft diepe indruk gemaakt…”

“ Ik was zeer onder de indruk van de manier waarop dit onderwerp gebracht is. Creatief en indrukkwekkend. Ook de moed om dit te doen was bewonderenswaardig.”

"Het format theater/dans sprak me niet aan, maar heeft juist erg goed uitgepakt omdat er zo goed is nagedacht op welke manier het verhaal te vertellen. Het heeft meer indruk gemaakt dan alle lezingen van SG waar ik heen ben geweest."

"Ik had eerlijk gezegd geen idee wat een intersexpersoon meemaakt in hun leven, dus dit was erg verhelderend."

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x