30-3-2022

Op de golven van de natuurkunde

De Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) bestaat 100 jaar en heeft componist Florian van der Reijden opdracht geven een symfonisch werk te componeren vol natuurkundige principes. Het stuk werd op 30 maart 2022 uitgevoerd door studentensymfonieorkest Ensuite (ESMG Quadrivium).

Fotografie: Bart van Overbeeke

Tijdens een door Christa Hooijer (wetenschappelijk directeur bij de TNO-Unit Industry) geleide avond lichtte componist Florian van de Reijden de compositie toe en gaf natuurkundige Julia Cramer (Universiteit Leiden) uitleg over de natuurkundige verschijnselen in de compositie in samenspraak met het orkest. Uiteraard werd het stuk ten uitvoer gebracht. Een unieke verklanking van de schoonheid van de fysica.

ESMG Quadrivium – Ensuite
Dit programma wordt in samenwerking met ESMG Quadrivium georganiseerd, de studentenvereniging voor klassieke muziek. Ensuite is het enige studenten symfonieorkest in de regio van Eindhoven, en brengt muzikanten van alle niveaus samen om klassieke muziek van hoge kwaliteit te maken. Het orkest heeft veel verschillende projecten in verschillende thema’s uitgevoerd; van Schuberts 8e symfonie tot een concert met de beste filmmuziek, hoogtepunten uit de romantische muziek tot Bernstein, en een muziektheater in samenwerking met studententoneelvereniging Doppio.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x