Lezing

Science Café: Mens 2.0 (DDW special)

Dr. ir. Koert van Mensvoort e.a.
Dinsdag 22 oktober, 20:00 - 22:15
Boekhandel Van Piere, Nw. Emmasingel 48
Prijs: Gratis (Student) € 5,00 (Anderen)

Tijdens de Dutch Design Week bespreken we met o.a. tech-filosoof en ontwerper Koert van Mensvoort (Next Nature & TU/e) de versmelting tussen de mens en zijn zelf ontworpen technologie.

Aanmelden gewenst: info@vanpiere.nl

In deze speciale DDW-editie van het Science Café stellen we het design van de mens centraal. De mens is een technologisch wezen. Zowel in de manier waarop we onze omgeving en producten vormgeven als onszelf. Ontwikkelingen in de regeneratieve geneeskunde, de medische elektronica en de robotica leiden ertoe dat de mens als natuurproduct meer en meer versmelt met zijn eigen technologisch ontwerp.

Wat betekent het dat de grens tussen natuur en technologie steeds meer vervaagt? Tech-filosoof en ontwerper dr.ir. Koert van Mensvoort, tevens Next Nature University Fellow aan de TU/e, schetst een compleet nieuw wereldbeeld dat niet alleen realistischer, maar ook oneindig veel creatiever, spannender en mooier is. Hij bespreekt de rol van wetenschappers en designers en wat dit voor de huidige en toekomstige mens betekent aan de hand van spraakmakende voorbeelden en wetenschappelijke inzichten.

Het overige programma wordt hier binnenkort bekend gemaakt.

Dit programma is een samenwerking tussen Radboudumc, boekhandel Van Piere en Studium Generale TU/e.

Verder gaan Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.