Lezing

Kolonel Joost Doense: missie Afghanistan

Kolonel Joost Doense
Woensdag 8 oktober, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Kolonel Joost Doense biedt je een kijkje achter de schermen van de Nederlandse militaire inzet in Afghanistan. Hoe verloopt zo’n missie in een dergelijke complexe, dynamische en risicovolle omgeving en waar word je mee geconfronteerd? Een meeslepend verhaal van binnenuit, mijlenver verwijderd van je comfort zone, vol niet ingecalculeerde risico’s. Over stof, hitte, besluitvorming in onzekerheid, moed en kameraadschap.

Als Hoofd Operatien werd hij van juni 2006 tot februari 2007 uitgezonden naar Afghanistan met de eerste rotatie van de Nederlands-Australische Taskforce Uruzgan. Doense commandeerde tussen juni 2007 en oktober 2010 een pantserinfanteriebataljon van de Koninklijke Landmacht: het 17e Pantserinfanteriebataljon van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene. In die hoedanigheid werd hij van juli tot december 2009 opnieuw uitgezonden naar Afghanistan, ditmaal als Commandant van de zg. Battlegroup Taskforce Uruzgan. Een bijzonderheid daarbij was dat hij als eerste een compagnie van het Korps Mariniers onder bevel had.

Reserveren kan hier

Verder gaan Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.