Film

The world’s end

Maandag 24 februari, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Dinsdag 25 februari, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 26 februari, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Edgar Wright, UK 2013
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


The World's End is het derde deel in een trilogie die begon met de romantische zombiekomedie (ofwel 'romzomcom') Shaun of the Dead en de actieparodie Hot Fuzz – films waarin typisch Britse humor wordt gemengd met allerhande Hollywood-clichés, en die al gauw een cultstatus bereikten. 'Trilogie' is trouwens een groot woord; de films delen een vergelijkbare toon, maar geen terugkerende personages.

In The World's End wordt niet de zombie- of politiefilm, maar het sciencefictiongenre op de hak genomen. Hoe precies, dat kan de kijker beter zelf ontdekken, want de SF-twist komt pas wanneer het verhaal al een eind op gang is.
Simon Pegg (tevens co-scenarist) speelt in The World's End Gary, een nogal sneue dertiger die maar niet volwassen wil worden. Als puber ondernam hij met vier vrienden een epische queeste: een tocht langs de twaalf pubs in hun woonplaats, die zou moeten eindigen in café The World's End. Destijds werd het einde niet gehaald; nu, twintig jaar later, trommelt Gary zijn vrienden op voor een revanche.

Onmogelijke genrecombinaties maken: dat is de grap die aan de basis ligt van Shaun of the Dead, Hot Fuzz en nu The World's End. De uitwerking heeft ook nu weer iets aangenaam anarchistisch ( bron: Rick de Gier, cinema.nl).

 

Verder gaan Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.