Film

Strohalm

Woensdag 14 december, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Lian Priemus, NL 2015
Taal: Nederlands


Hoe goed kennen we de mensen om ons heen eigenlijk? Zouden we het merken als een vriend of familielid overweegt om een eind aan zijn leven te maken?

Meer dan een half miljoen Nederlanders denkt jaarlijks langere tijd over zelfmoord. Dat betekent dat we allemaal wel zo iemand kennen. Vaak zonder dat te weten, want praten over  zelfmoordgedachten is taboe. Wat gebeurt er als je wél praat? Bijvoorbeeld met 113Online, de anonieme hulplijn voor suïcidale mensen.

 In Strohalm horen we Sylvia (18), Anna (31), Inger (38) en Erik (41) over hun worsteling met zelfmoordgedachten. Ogenschijnlijk functioneren ze normaal, maar soms zijn ze al bezig voorbereidingen te treffen. Hun intieme bekentenissen maken duidelijk waarom het zo ingewikkeld is om daarover te praten.

Ondertussen zien we hoe de vrijwilligers van 113Online worden voorbereid op het werk bij de hulplijn. Ze worden getraind om gesprekken te voeren met mensen die zelfmoord overwegen. Wat zeg je wel en wat niet? Kun je überhaupt iets betekenen?

Strohalm laat zien dat luisteren helpt en dat praten levensreddend kan zijn.

 

Film Plus
De film heeft een inleiding en is gratis voor studenten vanwegen USE (anderen betalen €7,50)
De inleiding begint om 19.30

Reserveren: Natlab 040-2946848
Keuze menu Plaza Futura

Verder gaan Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.