Film

La piel que habito

Maandag 19 maart, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 20 maart, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 21 maart, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Pedro Almodóvar, Spanje 2011
120 min
drama, thriller
taal : Spaans – ondertitels : Nederlands


Pedro Almodóvar is een van Europa’s meest vooraanstaande regisseurs. Een echte auteur die regelmatig soortgelijke thema’s behandelt, dezelfde ingewikkelde verhaalstructuren terug laat komen en al zijn films van een opvallende visuele stijl voorziet.
In La piel que habito, een film die veel verwantschap vertoont met Átame! uit 1990 en waarin Antonio Banderas eveneens de hoofdrol vertolkt, houdt een rijke dokter in een afgelegen landhuis een vrouw gevangen op wie hij experimentele huidtransplantaties uitvoert. Zijn motivatie hiervoor en de manier waarop hun vreemde relatie zich ontwikkelt, maken deel uit van een typisch ingewikkelde Almodóvar-plot. De kijker wordt lang op het verkeerde been gehouden.

10 januari 2012-01-11AMSTERDAM - La Piel Que Habito van regisseur Pedro Almodovar is genomineerd voor zestien Goya Awards, de belangrijkste filmprijzen van Spanje
 

Verder gaan Meer weten
Deze website maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site. Klik je op akkoord? Dan stem je toe dat wij cookies plaatsen.