Expositie

World Press Photo Exhibition 2020

22 januari t/m 12 februari , 07:00 - 23:00
Atlas
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Bezoek de tentoonstelling die je verbindt met de verhalen die ertoe doen. Met werk van over de hele wereld, toont het de meest bijzondere en indringende persfoto’s van 2019.

Kom kijken naar de winnaars van ‘s werelds grootste internationale persfotografie wedstrijd. Dit jaar dienden 4282 fotografen uit 125 verschillende landen in totaal 73.996 foto’s in. In de tentoonstelling zijn de ruim 160 winnende beelden te zien. De meeste foto’s hebben geen uitleg nodig, ze zijn een verhaal op zichzelf. De beelden zitten zo vol zeggingskracht dat het niet mogelijk is om je aan de gebeurtenissen uit het wereldnieuws van het afgelopen jaar te onttrekken. Omdat het gaat om persfoto’s uit 2019, zullen er in deze tentoonstelling geen foto’s te zien zijn die iets te maken hebben met het coronavirus.

De tentoonstelling omvat acht categorieën: hedendaagse kwesties, milieu, algemeen nieuws, lange-termijnprojecten, natuur, portretten, sport, en hard nieuws.

De verhalen die ertoe doen

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. Deze reizende tentoonstelling wordt jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen in 100 steden in 45 landen gezien. De 62e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in Eindhoven, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

De tentoonstelling begon toen een groep Nederlandse fotografen in 1955 een internationale wedstrijd organiseerde in Amsterdam. Bijna meteen werd de stap gezet van een eenmalig evenement naar een jaarlijkse wedstrijd – en sindsdien is er bijna elk jaar een geweest.  

Ontdek meer verhalen

De afgelopen jaren hebben we gratis rondleidingen verzorgd in de tentoonstelling. Helaas is dit in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus dit jaar niet mogelijk. Daarom bieden we dit jaar gratis audiotours aan in de tentoonstelling. Vraag naar de audiotour bij de receptie of gebruik de app op je eigen smartphone.

Coronamaatregelen in de tentoonstelling

De tentoonstelling zal volledig in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen georganiseerd worden. Daarover zal binnenkort meer informatie verschijnen op deze pagina.