28-10-2020

Coronavirus en de SG-programmering tot februari 2021

Laatst geverifieerd: donderdag 5 november 2020 om 12.00 uur 

Studium Generale volgt het TU/e-beleid ten aanzien van het coronavirus (COVID-19) dat is gebaseerd op de RIVM-richtlijnen. Voor onze programma’s betekent dit, dat deze - tot nadere berichtgeving - zoveel mogelijk online aangeboden zullen worden. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij we uitwijken naar locaties buiten de TU/e campus.  
Houdt deze website goed in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Tot februari 2021 betekent dit concreet: 

  • Alle geplande lezingen uitsluitend online via livestreams te zien zullen zijn op onze Facebook pagina en YouTube kanaal.
     
  • De films van maandag 23 november tot 1 februari 2021 in Natlab (Kastanjelaan 500 in Eindhoven) getoond zullen worden en niet zoals je gewend bent in Filmhuis De Zwarte Doos. We volgen hierin het TU/e beleid om de komende periode geen sociale activiteiten te laten plaatsvinden op het campusterrein. Binnen de huidige overheidsregels en adviezen is het echter wel mogelijk om vanaf 19 november de films in het Natlab te bezoeken. Je kan de door onze studenten-filmcommissie geselecteerde films daar dan ook gaan bekijken. Let op: het is verplicht om vooraf je ticket(s) online te kopen. De ticketprijs blijft voor studenten € 3,50 euro. Anderen betalen de reguliere Natlab prijs à € 10,50.
     
  • De balletklassieker Black Swan zal worden opgevoerd in het Parktheater in Eindhoven. Studenten kunnen deze eigenzinnige remix van het beroemde ‘Zwanenmeer’ met een flinke korting bezoeken. Als student betaal je namelijk slechts € 10,00 (i.p.v. €25,00 regulier tarief).
     
  • De World Press Photo expositie 2020 ook dit jaar in het Atlas-gebouw te zien zal zijn van 22 januari – 12 februari 2021. Dit is uiteraard wel onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. Maar we werken er op dit moment hard aan om het mogelijk te maken jou de indrukwekkende verhalen te tonen die ertoe doen.

SG & USE registratie 
Het blijft mogelijk om, na het in zijn geheel volgen van een live gestreamd programma dat het USE label draagt, je te registreren voor USE via een online registratieformulier dat wij tijdens de livestream verstrekken. Meer info over de SG & USE regeling en de voorwaarden kan je lezen op de USE-pagina op deze website. 
 

TU/e-beleid ten aanzien van het coronavirus 
De actuele informatie over het TU/e-beleid ten aanzien van de coronamaatregelen vind je op www.tue.nl/corona . 

Contact 
Heb je vragen? Neem dan zeker even contact met ons op. De medewerkers van Studium Generale werken momenteel vanuit huis. Ze zijn per email en telefonisch te bereiken (maandag - donderdag 9.00-16.30 uur).